Cégünkről

Cégünkről

A Savaria-Dent Fogászati Segédeszköz Gyártó és Kereskedelmi Kft 1990-ben alakult. Cégünk székhelye Szombathelyen van, de Budapesten is rendelkezünk telephellyel.

Alaptevékenységeink mind a fogszabályozáshoz kapcsolódnak, saját gyártású termékeinknek nagy részét exportáljuk, melyek a továbbértékesítések folytán a világ minden részébe eljutnak.

Vállalkozásunknak ma 46 fő alkalmazottja van, ezen kívül belföldi bedolgozókkal, illetve belföldi és külföldi partner cégekkel bővítjük termelési kapacitásunkat, és eladási hálózatunkat.

A Savaria-Dent Kft 15 éve ISO 13485 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerben dolgozik. Több mint 10 éve vagyunk jogosultak az általunk gyártott II. a kockázati osztályú termékeken a CE jelzés használatára.

Alapelvünk a "Nyitott gondolkodás", melynek szellemében igyekszünk minél gyorsabban reagálni a fogszabályzással kapcsolatos legújabb eredményekre, de saját magunk is próbálunk hozzájárulni új dolgok kifejlesztésével a szakma előrehaladásához, illetve forgalmunk és piaci elismertségünk növeléséhez.

Főbb tevékenységeink:

  • Fogszabályzással kapcsolatos anyagok kereskedelme. Saját raktárkészletünkből folyamatosan tudjuk biztosítani a japán Tomy cég fogszabályozó anyagait, de kínálatunkban megtalálhatók más gyártók termékei is.
  • Fogtechnikai laboratóriumot működtetünk, amely kizárólag fogszabályozókat készít, és jelenleg 8 főt foglalkoztat. A TB szerződött partnerei vagyunk. Igyekszünk a labor technikai fejlesztése, a dolgozók folyamatos képzése, a minőség-ellenőrzés szigorítása, valamint a szakmában megjelenő új kezelési lehetőségekhez alkalmazkodás révén mind jobb és jobb készülékekkel kiszolgálni az orvosokat és a betegeket. Ehhez nagyon sok segítséget kapunk a velünk együttműködő orvosoktól, akiknek legtöbbje partnerként fogadott el minket, ami a kezelt gyermekeknek is előnyére válik.
  • Gyártó részlegünk már a megalakulásunk kezdetétől működik, mert a Kft-t eredetileg fogszabályozáshoz használt rugó-jellegű elemek, valamint varrott extraorális támaszok készítésével indítottuk. A paletta bővülésével a részleg is folyamatosan növekszik. Egy ideje már főleg a saját fejlesztésű termékek jelentik ezt a bővülést, melynek jelentősebb képviselői:

                - Elektrodont (2001, oktatási célokat szolgáló elektromos fűtésű typodont)

                - Mouth Light (2003, orális fényképezéshez megvilágító készülék)

                - TMJ regisztráló (2005, izület helyzetének diagnosztizálása maximális interkuszpidációs helyzetben)

                - Orthodonciai fogók gyártása (2008)

                - Palatinális expanziós ívek, S-Garian rendszer

 

Egyéb, szolgáltatás jellegű tevékenységek:

  • Akkreditált továbbképző kurzusok szervezése, melynek keretében igyekszünk jól felkészült előadók közreműködésével az orvosokat érdeklő témákban elméleti és gyakorlati tanfolyamokat szervezni.
  • A kezelés-tervezés, illetve a dokumentáció segítésére a fotózással kapcsolatos, valamint a kephalometriai programok területén történő fejlesztésekben próbálunk közreműködni.
  • Székhelyünkön lehetőséget biztosítunk a fejlszetéseinket, illetve a fogszabályozást érintő témákban gyakorlati konzultációkra mind az orvosok, mind asszisztenseik részére.
  • Gyártó bázisunk technológiai háttere lehetővé teszi, hogy az orvosok által kigondolt újítások nagy részét képesek vagyunk megvalósítani. "Nyitott gondolkodás" jelmondatunk szellemében ilyenekre örömmel vállalkozunk.


SAVARIA-DENT Kft - MagyarSAVARIA-DENT Kft - Angol