Blog

02
Október

Beszámoló a szeptemberi biomechanikai kurzusról

2024 október 2
kurzus

Gyakorlati megoldások fogszabályozóknak

2024. szeptember 27-28-án ismét összegyűltek a fogszabályozó szakma képviselői, hogy a biomechanika izgalmas világába merüljenek el a Savaria-Dent szervezésében tartott kétnapos eseményen. A budapesti rendezvény immár harmadik alkalommal adott otthont ennek a specializált továbbképzésnek, amelynek célja nem csupán az elméleti ismeretek bővítése volt, hanem azok gyakorlati alkalmazásának bemutatása, kipróbálása is.
Ezek a gyakorlatorientált képzések lehetőséget biztosítanak arra, hogy a résztvevők valós, életszerű szituációkat szimulálva sajátítsák el a biomechanikai alapelvek gyakorlati alkalmazását.

A pénteki nap középpontjában a cantileverek világa állt, amely lehetőséget kínált a résztvevők számára, hogy mélyrehatóbban megismerjék a biomechanikai rendszerek szerepét és alkalmazását a fogszabályozásban. A konzolok sokoldalúságát és praktikumát bemutató előadás nem csak a kezdő kollégák, hanem a már tapasztalt szakemberek számára is új perspektívákat kínált a mindennapi klinikai gyakorlat során alkalmazható technikák terén. A résztvevők többek között megismerkedhettek a konzolok anyagával, formájával, valamint azok tervezési és kivitelezési szempontjaival, amelyeket hands-on foglalkozás keretében azonnal kipróbálhattak.

A szombati nap a Burstone geometria témája köré szerveződött, amely feltárta, miért nem mindig működik tökéletesen az egyenesív technika a fogszabályozásban. A biomechanikai alapelvek megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a mindennapi munkában felmerülő nehezebb esetekkel hatékonyabban lehessen szembenézni. Az előadás során a Burstone által meghatározott hat geometriai modell került fókuszba, melyeket a résztvevők esetelemzések segítségével alaposabban is megismerhettek. A gyakorlati szekcióban pedig a kollégák a hibás geometriák kiküszöbölésének gyakorlati megoldásait, például a box-loop hajlítás technikáját is elsajátították.

Az előadó, Dr. Radó Zsuzsanna Stefánia, a bázeli Universitäres Zentrum für Zahnmedizin Klinik für Pediatric Oral Health und Kieferorthopädie oktatója, rendkívül alapos és részletgazdag előadásaival mélyebb megértést kínált a résztvevők számára, akik nem csupán elméleti ismeretekkel gazdagodtak, hanem a gyakorlatban is kipróbálhatták a tanultakat. A résztvevő 35 fogszabályozó szakorvos azonnali, közvetlen visszajelzéseket kaptak az előadótól, így a kurzus nem csak szakmailag, hanem közösségi szempontból is értékes élményt nyújtott.

A két nap során számos lehetőség adódott a szakmai eszmecserére is, amely a szünetekben kötetlen beszélgetések formájában valósult meg. Ez az interakció tovább erősítette a közösségi kohéziót, miközben a résztvevők új kapcsolatokat építhettek ki, és a legújabb trendekről is eszmét cserélhettek.

Ez az esemény ismételten bizonyította, hogy a fogszabályozás biomechanikájának elmélyítése nem csak szakmai fejlődést jelent, hanem a mindennapi praxis kihívásainak hatékonyabb kezelését is segíti.

Keresse további kurzusainkat, legyen a következő eseményünk résztvevője!

Ajánlatkérés

Csak regisztrált felhasználóknak

Hírlevél feliratkozás